Räkor med marinerad spetskål och dilldipp

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Fint salt med jod(JOZO) 3 g 4504
    Istländsk Naturell yoghurt(Skyr) 1 kg
    Räkor med skal MSC 70-90 (ROYAL GREENLAND) 2 kg 104767000
    Olivolja SUB extra virgin KRAV Kala(KUNG MARKATTA) 180 g 841805
    Vitkål eller spetskål 2.4 kg 373
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 2 g 102060052
    Dill 50 g 169
    Citron 3 st 382
  • Gör så här

    Tillagning

    Skär vitkål eller spetskålen fint och lägg den i isvatten så att den blir krispig.

    Blanda skyren med hackad dill och smaka av med salt och peppar.

    Citronolja:

    Skrubba citronerna i hett vatten och skala dem med potatisskalare. Hetta upp oljan till 150 grader. Lägg i citronskalen och dra kastrullen från värmen. Lägg på locket och låt stå tills oljan svalnat. Sila.

    Häll av isvattnet, vänd kålen med citronolja och smaka av med salt och peppar.

    Servera med räkor och dilldipp.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2181.63 kJ
Energi (kcal)520.94 kcal
Fett21.01 g
Kolhydrater17.78 g
Protein60.29 g
Fibrer7.05 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C133.46 mg
Folat51.6 µg
Järn0.7 mg
Kalcium234.91 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 25,00 kr (per portion)