Räkwontons med grillad ananas och gurka

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Räkor M i lake MSC 250-350(ROYAL GREENLAND) 600 g 107151010
    Ricotta i skål(Galbani) 300 g 533
    chili röd 1 st 168
    Ananas 1 st 512
    Gurka 2 st 369
    Romansallat 250 g 379
    Vitlök klyftor 3 st 200
    Sesamolja 45 g 111607
    Osaltade jordnötter 100 g 588
    Koriander färsk(Chef´s Cut) 20 g 552
    Lime 2 st 462
    Fint salt med jod(JOZO) 3 g 4504
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade(KOCKENS) 1.5 g 101970052
    50 st wontonark till 10 portioner
  • Gör så här

    Tillagning

    Låt räkorna rinna av, hacka dem grovt och blanda med ricottaost och hackad chili. Smaka av med salt och peppar.

    Fördela blandningen på 50 wontonark. Fukta arket med lite vatten för att få degen att klistra ihop – använd vid behov en vattenspruta. Vik degen över fyllningen och lägg åt sidan under en fuktig trasa.

    Ångkoka i ugnen i 10 minuter med 40 % ånga före serveringen.

    Skala ananasen, skära ut stocken och skär köttet i stora bitar. Skala gurkorna och skär i stora bitar. Bryt romansalladen i mindre bitar.

    Grilla ananas och gurka i 4 minuter på varje sida och blanda med krossad vitlök, sesamolja, romansallad,  osaltade jordnötter, hackad koriander och limejuice. Smaka av med salt och peppar och servera omedelbart med ångkokade räkwontons. 

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1028.54 kJ
Energi (kcal)244.75 kcal
Fett13.67 g
Kolhydrater14.25 g
Protein15.61 g
Fibrer1.23 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C26.28 mg
Folat38.49 µg
Järn0.58 mg
Kalcium35.21 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 17,00 kr (per portion)