Rödspättafilé med dinkel- och kålsallad

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Rödspättafilé panerad förstekt MSC 1.3 kg 152255000
    Dinkel speltvete kokt 700 g 525
    Rödkål 200 g 283
    Vitkål 200 g 373
    Paprika gul 2 st 372
    Morot sv 5 st 405
    Persilja 2 dl 189
    Dressing 0
    Naturell yoghurt 300 g 362
    Tomater soltorkade 150 g 282
    Timjan Ekologisk storköksburk 2 g 110950052
    Fint salt med jod 4 g 4504
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto 2 g 102060052
  • Gör så här

    Koka dinkel/spelt enligt anvisningarna på förpackningen och låt svalna. Strimla rödkål och spetskål (vitkål) fint och finhacka paprika och morötter. Även bladpersiljan skall hackas. Blanda sedan dinkel och grönsaker..  

     Lägg matlagningsyoghurt, soltorkad tomat, salt, peppar och torkad timjan i en matberedare och mixa till en slät dressing.

    Tillred rödspättafiléerna enligt anvisningarna på förpackningen.

    Tillagningsanvisningar för dig som använder Rationalugn, klicka här.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1964.64 kJ
Energi (kcal)470.2 kcal
Fett21.24 g
Kolhydrater45.24 g
Protein20.12 g
Fibrer5.12 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C68.77 mg
Folat45.82 µg
Järn1.37 mg
Kalcium49.07 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 20,00 kr (per portion)