Rökt hälleflundra med en sallad av rosenkål, äpplen och mandlar

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Rökt Liten Grönländsk Hälleflundra 440 g 121747811
    Brysselkål 250 g 166
    Salta mandlar 100 g 428
    Äpple grönt typ Golden delicious Granny Smith 270 g 385
    Citron 1 st 382
    Olivolja SUB extra virgin KRAV Kala 45 g 841805
    Fint salt med jod 3 g 4504
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade 1 g 101970052
  • Gör så här

    Tillagning

    Dela äpplena i stora tärningar och vänd dem ev. med lite citronsaft. Skölj och dela rosenkålen i enkla blad och finhacka den innersta delen av kålen. Grovhacka mandlarna. Vänd samman äpplena med rosenkål, mandlar, olivolja och citron. Smaksätt med salt och peppar. Servera med ett gott bröd till.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2139.09 kJ
Energi (kcal)514.02 kcal
Fett38.25 g
Kolhydrater13.77 g
Protein23.71 g
Fibrer7.91 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C69.03 mg
Folat104.43 µg
Järn0.96 mg
Kalcium36.55 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 40,00 kr (per portion)