Rökt lax med grillade krispiga grönsaker

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Kapris i lag hink(KOCKENS) 20 g 309911
    Lök röd oskalad 300 g 399
    Fint salt med jod(JOZO) 10 g 4504
    Oliver svarta utan kärna 200 g 454
    Rucolasallat 250 g 453
    Akaciahonung(LUNE DE MIEL) 60 g 500401
    Persilja 20 g 189
    Gurka 2 st 369
    Kallrökt lax hel sida skivad(ROYAL GREENLAND) 750 g 141310011
    Fänkål sv 1 kg 432
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 5 g 102060052
    Vitlök klyftor 5 st 200
    2 st Jalapeño inlagda finhackade till 10 portioner
    1 dl kaprislag till 10 portioner
  • Gör så här

    Tillagning

    Rör ihop krossade eller fint rivna vitlökklyftor, finhackad jalapenos, kapris, kaprislag och honung. Dela fänkål och rödlök i grova bitar  Grilla fänkål och rödlök på ett grillstekjärn i 5-6 minuter. Vänd ofta.

    Kärna ur och skär gurkan i tärningar. Vänd ihop ruccola, gurka, oliver och fint hackad persilja med den varma fänkålen och rödlöken. Vänd i kaprislagen och smaka av med salt och peppar.

    Servera genast med skivor av rökt lax.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1071.45 kJ
Energi (kcal)255.9 kcal
Fett12.48 g
Kolhydrater11.95 g
Protein21.25 g
Fibrer5.05 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C49.12 mg
Folat45.9 µg
Järn3.73 mg
Kalcium153.03 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 22,00 kr (per portion)