Rökt pepparlax med grillad sparris och örter

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Olivolja extra virgin(DO-IT) 90 g 161607
    Äntligen! Subs(PÅGEN) 250 g 272
    Creme Fraiche 28% fett 5 dl 360
    Sparris grön 500 g 198
    Rädisa 125 g 421
    Fint salt med jod(JOZO) 10 g 4504
    Citron pressad 4 cl 382
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 4 g 102060052
    Persilja finklippt 12 g 188
    Dill 10 g 169
    Varmrökt laxfilé med peppar(ROYAL GREENLAND) 1200 g 141411011
    Äkta majonnäs PET-burk(Kavli / O. Kavli AB) 200 g 211050
    Körvel storköksburk(KOCKENS) 5 g 110680052
    Körvel storköksburk(KOCKENS) 3 g 110680052
    Dressing
  • Gör så här

    Tillagning:

    Skölj sparrisen och grilla den på grillpannan eller grillen. Rädisorna skäres i tunna skivor. Skär sedan baguetten i tunna skivor och placera dem på en plåt och pensla med olivolja. Baka i ugn på 200°C i cirka 10 minuter till dess att brödskivorna är gyllene och spröda.

    Dressing: Skölj och hacka persilja, dill och körvel. Creme fraiche och kryddor blandas samman. Majonnäs, citronsaft, salt och peppar tillsättes och blandas ner. Laxen kan eventuellt värmas 5 minuter på 180°C i ugnen. Lägg upp rätten på en tallrik och dekorera med körvel och rädisskivor.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)3276.42 kJ
Energi (kcal)787.96 kcal
Fett66.08 g
Kolhydrater16.5 g
Protein30.33 g
Fibrer2.76 g
Vitamin D0.05 µg
Vitamin C25.33 mg
Folat70.3 µg
Järn0.61 mg
Kalcium49.63 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 33,00 kr (per portion)