Rotfruktsbrandad med torsk och hälleflundra

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Torskryggfilé MSC 140-160g(ROYAL GREENLAND) 1200 g 130600854
    Kycklingbuljong pulver Ekologiskt(KUNG MARKATTA) 5 g 601411
    Kranvatten 500 g
    Rödbeta 300 g 195
    Citron pressad 2 msk 382
    Rapsolja (paradisolja)(KUNG MARKATTA) 30 g 461601
    Rökt Liten Grönländsk Hälleflundra(ROYAL GREENLAND) 200 g 121747811
    Palsternacka SV 800 g 185
    rotselleri 300 g 193
    Potatis rå 250 g 395
    Parmesanost hårdost fett 30% 300 g 37
    Kvarg färskost fett 10% Kesella 200 g 43
    Smör fett 80 % 100 g 55
    Sellerisalt 18 g
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade(KOCKENS) 3 g 101970052
    Fint salt med jod(JOZO) 5 g 4504
    Ev 2 knippen ärtskott til10 portioner
  • Gör så här

    Tillagningsinstruktioner

    Lägg den tinade torsken i en form och häll den varma buljongen över. Täck formen och tillaga i ugnen i 40 minuter i 68°C.

    Skär rödbetorna i mycket små tärningar och vänd med citronsaft och rapsolja. Smaka av med salt och peppar och låt dra i kylskåp. Skär palsternacka, selleri och potatis i små bitar och koka dem i osaltat vatten tills de är mjuka. Mosa dem med torsk, finhackad hälleflundra, fint riven parmesanost, kesella och smör. 

    Smaka av med sellerisalt och peppar och lägg upp i ugnsfasta portionsskålar. Gratinera i 200°C tills de blivit gyllene på toppen. 

    Fördela rödbetor och ärtskott över och servera.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2045.05 kJ
Energi (kcal)488.12 kcal
Fett26.25 g
Kolhydrater19.99 g
Protein40.62 g
Fibrer5.2 g
Vitamin D0.12 µg
Vitamin C23.24 mg
Folat112.25 µg
Järn0.94 mg
Kalcium481.17 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 24,00 kr (per portion)