Roulad på rökt hälleflundra och lax med italiensk sallad

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Fint salt med jod(JOZO) 4 g 4504
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 3 g 102060052
    Friséesallat 100 g 376
    Sparris grön 100 g 198
    Rökt Liten Grönländsk Hälleflundra(ROYAL GREENLAND) 500 g 121747811
    Körvel storköksburk(KOCKENS) 2 g 110680052
    Gröna ärter frysta 3 dl 201
    Saft från citron 0.5 st 382
    Skivad morot 1 g 405
    Längtan(PÅGEN) 390 g 202
    Äkta majonnäs PET-burk(Kavli / O. Kavli AB) 250 g 211050
    Kallrökt lax hel sida skivad(ROYAL GREENLAND) 500 g 141310011
  • Gör så här

    Roulad på rökt hälleflundra och lax med italiensk sallad
    Lägg plastfolie i flera lager på arbetsbänken. Fördela först laxskivor i en stor fyrkant och lägg därefter på ett lager rökt hälleflundra.  Rulla med hjälp av plastfolien ihop det hela stramt till en roulad som du ställer kallt.

    Blanchera ärtor, morot och sparris hastigt och kyl sedan ner grönsakerna. Blanda dem därefter med majonnäs och smaka av med salt och peppar.

    Bred ett tunt lager majonnäs på rågbrödet och fördela frisésalladen ovanpå. Skiva rouladen och fördela skivorna på salladsbladen. Lägg den italienska salladen på toppen och garnera med körvel.

    Bilden visar även “smörrebrödet” Panerad torsk med klassiska tillbehör.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2095.4 kJ
Energi (kcal)502.84 kcal
Fett33.47 g
Kolhydrater24.21 g
Protein24.6 g
Fibrer3.57 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C13.02 mg
Folat47.97 µg
Järn0.48 mg
Kalcium14.34 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 27,00 kr (per portion)