Saltinbakad kassler

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 7 g 102060052
    Kranvatten 1.25 dl
    Grovt salt(JOZO) 2 kg 4008
    BiB Äggvita utan konserveringsmedel(SVENSKA LANTÄGG / SVENSKA LANTÄGG) 72 g 3772000
    Kassler benfri nätad 600 g 499
    Olivolja extra virgin(DO-IT) 28 g 161607
    2 msk hackad persilja till 4 portioner
    1 msk hackad mynta till 4 portioner
    1 msk hackad salvia till 4 portioner
    1 msk hackad timjan till 4 portioner
    0,5 msk hackad rosmarin till 4 portioner
  • Gör så här

    Beskrivning:
    En saltskorpa ”andas” och kan användas för att tillaga underbara skivor av kött. Skorpan själv ger inget salt till köttet. När man gräddar med en saltskorpa, spara alltid lite salt vid sidan om. På det sättet kan sprickor i skorpan fyllas igen och förhindra köttet från att torka. Tag bort fett och skinn från köttet med en vass kniv. Blanda kryddgrönt med peppar och olja och bred jämnt över köttet. Blanda salt, vatten och äggvitor och häll ett ungefär 2 cm lager på botten av en ugnsfast form.

    Lägg köttet i den ugnsfasta formen och använd resten av saltet till att helt täcka köttet. Tryck det försiktigt på plats med en hand. Placera den ugnsfasta formen i mitten av ugnen, 210° C och grädda i 45 minuter. Stänk saltskorpan med vatten var tionde minut under gräddningen, för att förhindra den från att torka och spricka. Efter gräddningen, låt den ugnsfasta formen svalna i lugn och ro i 5 minuter. Öppna saltskorpan med en kraftig kniv och tag bort köttet. Skär det i 1 cm tjocka skivor. Servera med potatisgratäng och tomatsallad.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)964.98 kJ
Energi (kcal)230.6 kcal
Fett10.3 g
Kolhydrater0.75 g
Protein32.87 g
Fibrer0 g
Vitamin D0.85 µg
Vitamin C0 mg
Folat3.15 µg
Järn1.05 mg
Kalcium16.25 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 10,00 kr (per portion)