Seadog i grovt bröd med remouladsås och ugnsbakad potatis

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Persilja 30 g 189
    Olivolja SUB extra virgin KRAV Kala(KUNG MARKATTA) 90 g 841805
    Rosépeppar storköksburk(KOCKENS) 3 g 100510053
    Fint salt med jod(JOZO) 4 g 4504
    Turkisk Yoghurt Ekologisk(LINDAHLS) 200 g 362
    Korvbröd grovt 410 g 549
    Grönsaksblandning inlagda el pickels sötad u lag 500 g 270
    Bakpotatis 10 st 495
    Rödspättafilé Goujon tempura MSC (ROYAL GREENLAND) 700 g 152060080
  • Gör så här

    Värm goujonerne i ugnen i 200°C i 15 till 20 minuter eller stek i 4 minuter på varje sida på medelstark värme.

    Tillagningsanvisningar för dig som använder Rationalugn, klicka här.

    Skrubba potatisen och skär dem i grova stavar. Vänd dem i olja, salt och peppar och baka dem i ugnen tills de är gyllene, cirka  20 minuter på 200°C.

    Rör samman pickles, hackad persilja och yoghurt, smaka av med salt och peppar. Värm bröden och fördela fisk och remouladsås i bröden, servera direkt med den varma potatisen.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2374.03 kJ
Energi (kcal)567.33 kcal
Fett19.69 g
Kolhydrater75.43 g
Protein17.3 g
Fibrer7.41 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C57.66 mg
Folat83.74 µg
Järn1.7 mg
Kalcium42.63 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 12,00 kr (per portion)