Seafood paj med räkor och lax

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Räkor skalade RG MSC 100-200(ROYAL GREENLAND) 150 g 105550800
    Kallrökt lax hel sida skivad(ROYAL GREENLAND) 300 g 141310011
    Smördeg fryst 1 st 268
    Smör fett 80 % 25 g 55
    Sparris grön 250 g 198
    Gröna ärter frysta 100 g 201
    15 pack medelstora Frigående(SVENSKA LANTÄGG / SVENSKA LANTÄGG) 3 st 10341507
    Mjölk 3% fett 3 dl 423
    Dill fryst 25 g 169
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 2 g 102060052
    Fint salt med jod(JOZO) 3 g 4504
  • Gör så här

    Tillagning

    Kavla ut degen och lägg den sedan i en smord pajform. Skär den gröna sparrisen i ca 4 cm långa bitar och fördela dem jämnt över pajskalet tillsammans med ärtorna. Tillsätt de skalade räkorna och den skurna laxskivorna. 

    Vispa samman alla ingredienserna till äggsmeten och häll den jämnt över fyllningen i pajformen. Skär av degkanterna med en kniv och ställ in formen i en 225°C varm ugn. Grädda pajen i ca 30 minuter eller tills pajen stelnat och är gyllene. Ta ut pajen ur ugnen och låt den få svalna av i ca 10 min. Servera den gärna med en grönsallad. 

    Garnera pajen med skivor av rökt lax och färsk dill.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1161.97 kJ
Energi (kcal)277.69 kcal
Fett16.6 g
Kolhydrater8.23 g
Protein23.03 g
Fibrer1.6 g
Vitamin D1.14 µg
Vitamin C20.78 mg
Folat87.03 µg
Järn1.48 mg
Kalcium103.03 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 18,00 kr (per portion)