Sejfilé och stenbitsrom i krämig sås.

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Ostcreme 15% 2.5 kg 38
    Strimlad purjolök 3 kg 398
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade(KOCKENS) 15 g 101970052
    Caviar av Stenbitsrom MSC röd(ROYAL GREENLAND) 1 kg 182250404
    Fint salt med jod(JOZO) 30 g 4504
    Sejfilé MSC 100-300g enkelfryst(ROYAL GREENLAND) 10 kg 133100300
    Creme Fraiche 28% fett 3.5 kg 360
  • Gör så här

    Tillagning

    Avglasera frisken och lägg den i ett smort bleck.

    Salt och peppar efter smak.

    Blanda sedan ihop övriga ingredienser och fördela på fisken. 

    Tillag i ugn i cirka 10-15 minuter eller till fisken har uppnått en innetemperatur på 55 grader. 

    Tillagningsanvisningar för dig som använder Rationalugn, Klicka här

    Servera fisken tillsammans med ris eller kokt potatis och en färgglad sallad.

    Tips! Tillsätt gärna lite dill.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)992.95 kJ
Energi (kcal)237.35 kcal
Fett14.4 g
Kolhydrater4.04 g
Protein22.14 g
Fibrer0.87 g
Vitamin D0.04 µg
Vitamin C6.09 mg
Folat24.52 µg
Järn0.23 mg
Kalcium31.4 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 10,00 kr (per portion)