Sejgratäng med broccolisenapssås

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Sej gratängbit MSC 317g 1 kg 133074317
    Smör fett 80 % 50 g 55
    Vetemjöl 60 g 332
    Mjölk 3% fett 1 l 423
    Vispgrädde 40% 1L KRAV 2.5 dl 363
    Finhackad broccoli 700 g 165
    Tärnad paprika 1 st 370
    Senap Grov-stark 30 g 3100006
    Huvudsallat 300 g 377
    Fint salt med jod 20 mg/kg 12 g 5221
    Höstpotatis rå skalad 1 kg 395
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto 5 g 102060052
  • Gör så här

    Tillagning

    Smält smöret i en gryta och rör ut mjölet i det smälta smöret. Tillsätt mjölk och grädde under vispning. Tillsätt sedan broccoli, paprikatärningarna samt senap och låt koka i ca 4-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

    Lägg den upptinade fisken i gastrobleck och häll broccoliblandningen över. Sätt in i ugnen på 190 grader och ugnsbaka i 25 minuter.

    Tillagningsanvisningar för dig som använder Rationalugn, klicka här.

    Servera med kokt potatis och krispig sallad.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1689.91 kJ
Energi (kcal)403.59 kcal
Fett17.91 g
Kolhydrater30.08 g
Protein27.79 g
Fibrer4.95 g
Vitamin D1.05 µg
Vitamin C103.24 mg
Folat188.46 µg
Järn1.18 mg
Kalcium208.06 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 10,00 kr (per portion)