Sejpanett med Karl-Alfred sås och BBQ-potatis

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Sejpanett sprödpanerad MSC 50g(ROYAL GREENLAND) 10 kg 153044050
    Grillkrydda Chili storköksburk(KOCKENS) 150 g 97011352
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 30 g 102060052
    Naturell yoghurt 2.5 l 362
    Gräslök fryst hackad 0.55 l 170
    Äkta majonnäs PET-burk(Kavli / O. Kavli AB) 2 kg 211050
    Potatis rå 18 kg 395
    Vitlök färsk 100 g 200
    Spenat blad fryst 1 kg 161
    Olivolja SUB extra virgin KRAV Kala(KUNG MARKATTA) 360 g 841805
    Filmjölk fett 3% 2 l 487
    Fint salt med jod(JOZO) 60 g 4504
  • Gör så här

    Skär potatisen i klyftor och vänd dem i olivolja,

    salt, peppar och BBQ-kryddor.

    Baka dem i en förvärmd ugn 20-25 min i 200°C.

    Tina spenaten och låt den droppa av.

    Blanda majonnäs, filmjölk och yoghurt till en jämn sås. Tillsätt krossad vitlök, hackad spenat och

    gräslök. Smaka av med salt och peppar.

    Låt såsen dra i kylen tills den ska serveras.

    Tillaga den frysta fisken i ugn i 12-14 min i 190°C.

    Tillagningsanvisningar för dig som använder Rationalugn, klicka här.

    Servera direkt med de varma potatisklyftorna och gärna en grönsallad.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2281.6 kJ
Energi (kcal)547.69 kcal
Fett30.01 g
Kolhydrater47.73 g
Protein18.63 g
Fibrer4.01 g
Vitamin D0.16 µg
Vitamin C45.78 mg
Folat37.39 µg
Järn0.86 mg
Kalcium54.21 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 8,00 kr (per portion)