Sejtärningar med grön minestrone soppa och basilika skum

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Sejtärningar MSC 8g(ROYAL GREENLAND) 800 g 133074008
    Sparris grön 500 g 198
    Spenat 500 g 161
    Hönsbuljong ätf 3 l 442
    Basilika färsk 100 g 466
    Citronjuice KRAV(LA BIO IDEA) 100 g 671403
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 0 g 102060052
    Salt, Jozo m jod 1 kg 0 g 8004894
    Spagetti vit KRAV(KUNG MARKATTA) 500 g 160712
  • Gör så här

    Tillagningsanvisningar

    Koka pastan enligt anvisning­arna på förpackningen. Skär sparrisen i mindre bitar.

    Koka upp buljongen och mixa den med basilika. Sila soppan och smaka av med salt och peppar. Håll soppan varm. Låt den inte koka, eftersom den då tappar färgen.

    Pochera sejen i kokande saltat vatten i 1–2 minuter.

    Fördela spenat, sparris, pasta, sejbitar och varm soppa i tio uppvärmda skålar.

    Ringla över citronolja och ser­vera genast, ev. med mjukt bröd, exempelvis Pågens Råglevain

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1170.35 kJ
Energi (kcal)279.95 kcal
Fett1.91 g
Kolhydrater40.34 g
Protein23.66 g
Fibrer3.09 g
Vitamin D0.03 µg
Vitamin C41.3 mg
Folat168.9 µg
Järn1.97 mg
Kalcium87.9 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 13,00 kr (per portion)