Shish kebeb – sojafärs

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Spiskummin malen storköksburk(KOCKENS) 7 g 100612052
    BIB Helägg utan konserveringsmedel(SVENSKA LANTÄGG / SVENSKA LANTÄGG) 480 g 3712000
    Creme Fraiche 34% KRAV(SKÅNEMEJERIER) 1 kg 360
    Havregryn(AXA) 296 g 314
    Curry purepak(KOCKENS) 7 g 97009205
    Fint salt med jod(JOZO) 19 g 4504
    Sojafärs torkat KRAV(KUNG MARKATTA) 1.25 kg 107165
    vetemjöl 1 dl 332
    Dijonsenap, plasthink(Druvan) 66 g 560086
  • Gör så här

    Tillagning

    Koka soyafärsen enligt anvisning på kartongen. Låt svalna.

    Blanda havregryn med övriga ingredienser och ta i soyafärsen när den svalnat.

    Forma järpar och stek i smör eller på bleck i ugnen. Du kan också trycka ut färsen i bleck och baka av i ugnen på 175 grader tills den satt sig, ca. 30-40 minuter och sedan skära i rutor.

    Servera med röd quinoa, färska grönsaker och pitabröd. 

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)864.85 kJ
Energi (kcal)205.25 kcal
Fett10.44 g
Kolhydrater12.88 g
Protein14.36 g
Fibrer0.64 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C0.03 mg
Folat3.59 µg
Järn2.82 mg
Kalcium0.25 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 3,00 kr (per portion)