Skinnstekt torsk med mangold

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Torsk ryggfilé m skinn 170-210g(ROYAL GREENLAND) 600 g 130600894
    Mangold 200 g 511
    Smör 15 g 55
    Matlagningsgrädde sojabaserad kylv(ALPRO SOJA) 20 g 541460
    Fint salt med jod(JOZO) 125 g 4504
    Smör 30 g 55
    Olivolja extra virgin(DO-IT) 13 g 161607
    Cantonsoya (Druvan) 5 g 570176
    Muskotnöt malen storköksburk(KOCKENS) 2 g 101690052
    Pressad Citron KRAV(LA BIO IDEA) 10 g 671403
    1 Liter vatten till 4 port
    Soja Smör
    Mangold
  • Gör så här

    Sej

    Vispa salt och vatten tills det löser sig. Lägg i fisken och låt den ligga i rimlagen ca 8 minuter, tag upp och torka av. Stek torsken på skinnsidan i lite olja på hög värme. Låt fisken gå färdigt i ugnen på 100 °C tills den har en innertemperatur på 40 °C. Krydda med Maldon flingsalt.

    Sojasmör

    Bryn smöret och blanda med sojan. Smaka av med citronsaft.

    Mangold

    Strimla mangolden och koka den mjuk i sojagrädden. Krydda med salt, citron och muskot.

    Servering

    Servera på varma tallrikar och garnera med dill.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1015.63 kJ
Energi (kcal)241.01 kcal
Fett14.32 g
Kolhydrater1.91 g
Protein26.1 g
Fibrer0.42 g
Vitamin D0.06 µg
Vitamin C15 mg
Folat15 µg
Järn0.9 mg
Kalcium25.5 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 25,00 kr (per portion)