Smörgås med varmrökt hälleflundra, bakad sötpotatis och senap

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Skånsk senap(Druvan) 35 g 560433
    Äkta majonnäs PET-burk(Kavli / O. Kavli AB) 100 g 211050
    Fint salt med jod(JOZO) 4 g 4504
    Tärnad paprika 2 st 370
    Olivolja SUB extra virgin KRAV Kala(KUNG MARKATTA) 140 g 841805
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 3 g 102060052
    Tärnad sötpotatis 600 g 538
    Saft från citron 1 g 382
    Subs(PÅGEN) 800 g 272
    Äkta majonnäs PET-burk(Kavli / O. Kavli AB) 100 g 211050
    Varmrökt liten hälleflundra portion(ROYAL GREENLAND) 1 kg
    Rucolasallat 100 g 453
  • Gör så här

    Tillagningsinstruktioner

    Ugnsstek sötpotatisen och paprikan med olja, salt och peppar i en ugnsfast form på 175 grader i ca 45 minuter tills de känns klara. Tag ut och låt svalna. Tillsätt senap när de har svalnat.

    Värm fisken i ugnen på 180 grader i 6–8 minuter så att den är lätt att dela i mindre bitar.

    Dela småfranskorna/Suben och bred på majonnäs. Fördela salladen, sötpotatis- och paprikablandningen och varmrökt hälleflundra och lägg ihop brödhalvorna.

    Bilden visar även Sandwich med varmrökt lax och grillad sparris

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)3228.32 kJ
Energi (kcal)776.74 kcal
Fett49.75 g
Kolhydrater50.5 g
Protein26.49 g
Fibrer7.61 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C38.99 mg
Folat30.49 µg
Järn0.76 mg
Kalcium44.95 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 12,00 kr (per portion)