Smörgåsbakelser med lax och räkor

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Äkta majonnäs PET-burk(Kavli / O. Kavli AB) 30 g 211050
    Äkta majonnäs PET-burk(Kavli / O. Kavli AB) 200 g 211050
    Dill fryst 20 g 169
    Räkor skalade RG MSC 250-350(ROYAL GREENLAND) 460 g 105550830
    Räkor skalade RG MSC 250-350(ROYAL GREENLAND) 460 g 105550830
    Hönö Skärgårdskaka(PÅGEN) 165 g 259
    Varmrökt laxfilé 800-1600g(ROYAL GREENLAND) 125 g 141410011
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 2 g 102060052
    Gurka 250 g 369
    Ärtskott utan trådar 25 g 434
    Rädisa 4 st 421
    Lök röd 70 g 399
    Dill fryst 20 g 169
    Fyllning
    Montering
  • Gör så här

    Tillagning

    1. Fyllning: Skala och finhacka löken. Hacka dillen. Tina räkorna och låt de rinna av och grovhacka dem.
    2. Rör ihop lök, dill, majonnäs och räkor i en bunke. Krydda med svartpeppar. Bryt laxen i bitar och vänd försiktigt ner den i bunken.
    3. Montering: Hyvla långa remsor av gurkan med mandolin eller osthyvel. Hyvla eller skär rädisorna i tunna skivor. Skär ärtskotten i ca 2 cm långa bitar och vänd ihop dem med räkorna och krydda med svartpeppar.
    4. Dela brödet på mitten och fördela fyllningen på den ena halvan och använd den andra halvan som lock.Bred majonnäsen på sidorna och fäst gurkremsorna så att de sticker upp lite över kanten. Lägg räk- och ärtskottsblandningen på toppen och garnera med dill.
Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)3293.6 kJ
Energi (kcal)791.37 kcal
Fett54.96 g
Kolhydrater26.91 g
Protein46.75 g
Fibrer1.94 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C16.57 mg
Folat16.33 µg
Järn0.56 mg
Kalcium51.52 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 38,00 kr (per portion)