Snabb fisk i ugn med bacon

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Bacon tärnat 125 g 108
    Purjolök 70 g 398
    Oregano Ekologisk storköksburk(KOCKENS) 1.5 g 110810052
    Matlagningsgrädde fett 15% 3 dl 363
    Huvudsallat 1 st 377
    Tomatpuré 22% KRAV(KUNG MARKATTA) 20 g 501821
    Fint salt med jod(JOZO) 3 g 4504
    Potatis rå 500 g 395
    Hummerfond 10 g 305
    Salladskrydda Italiensk purepak(KOCKENS) 5 g 83791
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade(KOCKENS) 2 g 101970052
    Ketchup pipflaska(Johnnys) 50 g 580200
    Torskfilé MSC 90-160g(ROYAL GREENLAND) 380 g 130600634
    Tillbehör
  • Gör så här

    Tillagning

    1. Skär den halvfrusna fisken i skivor eller skär torsken i mindre bitar och lägg dem i en smord form.

    2. Salta och peppra fisken. Strö över större delen av purjolöken och spara resten till garnering. Vispa ihop resterande ingredienser och häll över fisken. Ugnsstek fisken i 200 °C tills innertemperaturen är 56-58 °C. 

    3. Strö över knaperstekt bacon och strimlad purjolök. Servera tillsammans med kokt potatis ex gröna ärtor.

    Tillagningsanvisningar för dig som använder Rationalugn, klicka här.

    En snabb och bra rätt som sköter sig själv i ugnen där knaperstekt bacon sätter piff!

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1777.21 kJ
Energi (kcal)424.51 kcal
Fett22.36 g
Kolhydrater28.59 g
Protein26.05 g
Fibrer3.56 g
Vitamin D0.17 µg
Vitamin C36.24 mg
Folat69.43 µg
Järn1.04 mg
Kalcium117.7 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 13,00 kr (per portion)