Sommarburgare

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Lammfärsbiff stekt 400 g 498
    Ajvar relish mild(Druvan) 40 g 2240
    Fint salt med jod(JOZO) 6 g 4504
    Mild feferoni(Druvan) 50 g 1151
    Avokado 1 st 257
    Citron 1 st 382
    Hamburgerbröd 250 g 504
  • Gör så här

    Stek de färdiga hamburgarna, eller ännu godare: gör egna lammfärsburgare.

    Skär bort stjälkarna från kebabfeferonin och hacka den fint.

    Blanda färsen med salt och den hackade feferonin.

    Forma färsen till burgare och stek dem ca 4 minuter på varje sida. Kolla att de är genomstekta.

    Skär av allt skal från citronen och skär den i tunna skivor.

    Kärna ut avokadon och gröp ur den ur sitt skal. Skär den i tunna klyftor.

    Bred Ajvar Relish (använd mild eller stark efter önskemål) på hamburgerbröden och lägg på burgaren. Lägg citron- och avokadoskivor ovanpå burgaren och lägg på det andra brödet.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2019.03 kJ
Energi (kcal)482.38 kcal
Fett24.35 g
Kolhydrater41.85 g
Protein21.24 g
Fibrer4.95 g
Vitamin D0.44 µg
Vitamin C17.11 mg
Folat69.44 µg
Järn2.11 mg
Kalcium70.72 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 12,00 kr (per portion)