Stekt Alaska Pollock med jordärtskockor och potatis i svampsås

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Alaska Pollockryggfilé MSC 120-140g 1.2 kg 134083134
    Jordärtskocka 1 kg 524
    Höstpotatis rå 1 kg 395
    Svampfond koncentrerad 25 g
    Matlagningsgrädde fett 15% 1 l 363
    Champinjoner skivade frysta 500 g 158
    Gräslök 30 g 170
    Rapsolja 50 g 461601
    Fint salt med jod 3 g 4504
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade 1.5 g 101970052
  • Gör så här

    Tillagningsinstruktioner

    Tvätta jordärtskockorna och potatisen noga och skär dem i grova bitar. Blanda med olja tillaga i ugnen i 20 minuter på 200 °C.

    Koka upp grädden och smaka av med svampfond, cirka en halv deciliter, salt och peppar. 

    Stek svamparna i olja i 5–6 min.

    Häll svampar, jordärtskockorna och potatis i en eldfast form och häll över grädden. Tillaga i ugnen i 15 minuter i 200 °C.

    Skär fisken i mindre bitar à ca 40 g. Krydda med salt och peppar. Lägg dem i formen i ugnen och tillaga i ytterligare 12 minuter.

    Strö över hackad purjolök och servera genast.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1900.13 kJ
Energi (kcal)453.77 kcal
Fett21.17 g
Kolhydrater35.43 g
Protein27.13 g
Fibrer7.8 g
Vitamin D0.03 µg
Vitamin C36.53 mg
Folat51.32 µg
Järn4 mg
Kalcium143.61 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 17,00 kr (per portion)