Stekt Laxfilé med örter på en bädd av kålrabbiravioli, tillsammans med färskost och sås

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Laxfilé portion 140 gr(ROYAL GREENLAND) 1.4 kg 141440555
    Kycklingbuljong pulver Ekologiskt(KUNG MARKATTA) 9 g 601411
    Kranvatten 5 dl
    Dill fryst 30 g 169
    Körvel storköksburk(KOCKENS) 3 g 110680052
    Kålrabbi 1.5 st 608
    Färskost fett 27% typ Philadelphia 800 g 43
    Basilika färsk 20 g 466
    Vitlök klyftor 5 st 200
    Solroskärnor KRAV(KUNG MARKATTA) 200 g 500352
    Kokosmjölk Eko(KUNG MARKATTA) 1 kg 231810
    Citronsaft eko (URTEKRAM) 50 g 577
    TOMATPURÉ 22% KRAV(KUNG MARKATTA / KUNG MARKATTA) 45 g 501821
    Fint salt med jod(JOZO) 4 g 4504
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade(KOCKENS) 2 g 101970052
    Cantonsoya (Druvan) 50 g 570176
    1,5 dl ostronsås till 10 portioner
    2 dl inlagd jalapeño till 10 portioner
  • Gör så här

    Tillagning

    Mixa Solrosfrö/osaltade jordnötter med inlagd jala­peño, kokosmjölk, citronsaft, ostronsås, soja och tomatpuré. Smaka av såsen med salt och peppar.

    Rör färskosten med krossad vitlök och hack­ad basilika och smaka av med salt och peppar.

    Skala kålrabbin och skär i tunna strimlor på en mandolin eller liknande. Skär skivorna så att de blir lika stora och fördela färskosten på dem. Vik ihop skivorna om osten och lägg upp på fat eller tallrikar. Häll över såsen.

    Stek laxbitarna i en torr panna på hög värme tills de är gyllenbruna.

    Häll den varma fonden i pannan och glasera laxen. Tillsätt hackad dill och persilja och krydda med salt och peppar. Servera genast med kålrabbi och sås.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)3339.93 kJ
Energi (kcal)798.82 kcal
Fett65.74 g
Kolhydrater9.64 g
Protein41.37 g
Fibrer0.86 g
Vitamin D0.08 µg
Vitamin C26.02 mg
Folat22.13 µg
Järn0.42 mg
Kalcium96.58 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 33,00 kr (per portion)