Stekt liten grönländsk hälleflundra på grillat surdegsbröd med grönkålspesto och ägg

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Grönländsk Hälleflundrafilé 200-400(ROYAL GREENLAND) 600 g 121135201
    Surdegsbröd KärnSund(PÅGEN) 410 g 209
    Grönkål 200 g 171
    Parmesanost hårdost fett 30% 100 g 37
    Sötmandel KRAV(KUNG MARKATTA) 100 g 428
    Citron 1 st 382
    15 pack medelstora Frigående(SVENSKA LANTÄGG / SVENSKA LANTÄGG) 5 st 10341507
    Olivolja SUB extra virgin KRAV Kala(KUNG MARKATTA) 30 g 841805
    Fint salt med jod(JOZO) 3 g 4504
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade(KOCKENS) 1 g 101970052
  • Gör så här

    Tillagningsinstruktioner

    Häll kokande vatten över grönkålen och låt den dra i 5 minuter. Häll bort vattnet och lägg sedan kålen i kallt vatten. Vrid ur vattnet och blanda grönkålen med parmesanost och mandlar. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

    Koka äggen i 6–7 minuter och grilla bröden i 2 minuter på varje sida.

    Skär fiskarna i mindre bitar à 60 g. Stek dem i olja i en stekpanna i 2–3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.

    Skala äggen och halvera dem.

    Fördela pesto, fisk och ägg på bröden och servera direkt.

    Dekorera eventuellt med krossad rosépeppar.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1593.33 kJ
Energi (kcal)381.9 kcal
Fett23.21 g
Kolhydrater18.82 g
Protein23.36 g
Fibrer4.85 g
Vitamin D0.44 µg
Vitamin C21.16 mg
Folat38.42 µg
Järn0.86 mg
Kalcium181.72 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 15,00 kr (per portion)