Stekt marinerad torsk på pommes fondant med örtsås och räkor

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Grönsaksjuice(SALTÅ KVARN) 300 g 547
    Bakpotatis 10 st 495
    Olivolja extra virgin(DO-IT) 50 g 161607
    Körvel storköksburk(KOCKENS) 4 g 110680052
    Matlagningsvin Vitt(Druvan) 200 g 7340
    Citron 0.75 st 382
    Torskryggfilé m skinn MSC 170-210g(ROYAL GREENLAND) 1.9 kg 130600894
    Hönsbuljong ätf 2 dl 442
    Fint salt med jod(JOZO) 4 g 4504
    Vispgrädde 40% 1L KRAV 5 dl 363
    Purjolök 3 st 398
    Citron pressad 1 msk 382
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade(KOCKENS) 3 g 101970052
    Räkor XL i lake MSC 100-200(ROYAL GREENLAND) 800 g 107150000
    Fiskbuljong ätf 2 dl 438
    ingefära färsk 200 g 430
    Lök röd oskalad 1 st 399
    Smör fett 80 % 100 g 55
    Dill 20 g 169
    Äkta kinesisk soya, plastflask(Druvan) 100 g 570242
  • Gör så här

    Tillagning

    Lägg in torskryggfiléerna i en plastpåse med grönsaksjuice, riven ingefära och sojasås. Låt marinera svalt – gärna minst ett dygn.

    Skiva purjolöken med en julienneskärare och blanda med citronolja, körvel, salt och peppar.

    Gör din egen citronolja: Skrubba citronerna i hett vatten och skala dem med potatisskalare. Hetta upp oljan till 150 grader. Lägg i citronskalen och dra kastrullen från värmen. Lägg på locket och låt stå tills oljan svalnat. Sila och använd.

    Skala potatisen och skär i stavar.

    Stek i smör med lite hackad dill och peppar. Tillsätt hönsbuljong lite i taget tills potatisen är mjuk.

    Fräs finskivad rödlök tills den är helt blank. Tillsätt vitt vin, hackad dill och fiskbuljong och koka tills såsen nästan har reducerats helt. Tillsätt grädde och låt sjuda till en krämig konsistens. Blanda därefter de avrunna räkorna och smaka av med citronsaft, salt och peppar.

    Packa upp fisken ur påsen och torka noga med en kökshandduk.

    Stek torskryggfiléerna spröda i olja ca 6 minuter på skinnsidan, vänd dem och stäng värmen. Låt dem dra i cirka 2 minuter tills de är färdiga. Servera genast med såsen, potatis och marinerad purjolök.

    Tillagningsinstruktioner för dig som använder Rational klicka här

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2934.48 kJ
Energi (kcal)697.8 kcal
Fett35.6 g
Kolhydrater40.85 g
Protein50.15 g
Fibrer5.56 g
Vitamin D0.1 µg
Vitamin C62.41 mg
Folat74.03 µg
Järn1.16 mg
Kalcium75.69 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 41,00 kr (per portion)