Stekt ris med broccoli och sojagrytbitar

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Äkta kinesisk soya, plastflask(Druvan) 30 g 570242
    Sojagrytbitar torrvara KRAV(KUNG MARKATTA) 150 g 107166
    Finhackad ingefära 10 g 430
    BIB Helägg utan konserveringsmedel(SVENSKA LANTÄGG / SVENSKA LANTÄGG) 120 g 3712000
    Koriander malen purepak(KOCKENS) 2 g 100330004
    Finhackad ingefära 10 g 430
    Fint skivad purjolök 0.5 st 398
    Äkta kinesisk soya, plastflask(Druvan) 15 g 570242
    Kokosolja KRAV Virgin (KUNG MARKATTA) 27 g 231806
    Broccoli 1 st 165
    Sesamfrön oskalade KRAV(KUNG MARKATTA) 35 g 500162
    Sesamolja 13 g 111607
    Finhackad vitlök 2 g 200
    KRAV Jasminris Fullkorn (råris) (KUNG MARKATTA) 200 g 590346
    Marinad
  • Gör så här

    Sojagrytbitar är suveräna på att suga åt sig marinader och går snabbt att göra i ordning. Till den här rätten kan du koka råriset och marinera sojabitarna ett par timmar innan du ska laga maten, ibland till och med dagen innan. Därefter tar det mindre än tio minuter att steka ihop maten.

    Så här gör du:

    1. Koka riset enligt förpackning.
    2. Koka sojabitarna enligt förpackning, gärna i lite soja.
    3. Blanda ihop marinaden i en mellanstor skål och blanda ner de varma, färdigkokta sojabitarna.
    4. Låt marineras i minst 20 minuter, gärna längre.
    5. Ångkoka broccolin i ca 5 minuter. Kyl därefter ner bitarna i kallt vatten.
    6. Vispa ihop äggen och sojan.
    7. Värm kokosoljan i en stor stekpanna på medel värme.
    8. Tillsätt ingefära, vitlök och purjolök och stek försiktigt i 30 sekunder tills det börjar dofta.
    9. Tillsätt sojabitarna tillsammans med marinaden och stek i ytterligare några minuter.
    10. Tillsätt därefter broccolibitarna och fortsätt steka tills de är genomvärmda.
    11. Rör därefter ner riset och äggen och stek alltsamman.
    12. Tryck ner och vänd runt riset tillsammans med äggröran mot stekpannans botten med hjälp av en stekspade och stek ihop allt tills riset är varmt och äggröran har stelnat.
    13. Ta av från värmen och toppa med rostade sesamfrön och färsk koriander.
    14. Servera omedelbart.

    Receptet är skapat av Ann-Louise Hulter för Kung Markatta.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2267.71 kJ
Energi (kcal)541.83 kcal
Fett21.71 g
Kolhydrater55.66 g
Protein28.01 g
Fibrer3.04 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C34.45 mg
Folat76.95 µg
Järn1.26 mg
Kalcium31.03 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 8,00 kr (per portion)