Stekt torsk på kryddig bulgur med svamp och fetaost

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Torskryggfilé MSC 120-140g 1300 g 130600844
    Bulgur Fullk. KRAV 1000 g 6567
    Skogschampinjoner 500 g 293
    Fetaost fett 25% 500 g 455
    Hönsbuljong ätf 1 l 442
    Vitlök klyftor 5 st 200
    Dill 20 g 169
    Rapsolja 50 g 461601
    Fint salt med jod 3 g 4504
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade 1.5 g 101970052
  • Gör så här

    Tillagningsinstruktioner

    Lägg de tinade filéerna på absorberande papper och låt dem få rumstemperatur.

    Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen och häll av överskottsvatten.

    Skär svampen i grova bitar och stek dem på hög värme i olja. Ta av från värmen och smaka av med vitlök, salt och peppar.

    Stek fisken tills den är gyllene, ca 4–5 minuter på varje sida. Du kan också välja att ångkoka filéerna i ugnen vid 160 °C tills de når en kärnetemperatur på 55°C.

    Värm bulgur i buljong och tillsätt svampen.

    Lägg upp på ett fat och strö över krossad fetaost och hackad dill. Servera med fisken.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2672.5 kJ
Energi (kcal)632.96 kcal
Fett18.6 g
Kolhydrater67.76 g
Protein43.55 g
Fibrer8.12 g
Vitamin D0.01 µg
Vitamin C4.21 mg
Folat31.35 µg
Järn0.39 mg
Kalcium135.67 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 26,00 kr (per portion)