Stekta kammusslor med ärtor och dillolja

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Kammusslor 20/30 råa utan rom(ROYAL GREENLAND) 850 g 188015850
    Durumvetemjöl (KUNGSÖRNEN) 130 g
    Smör fett 80 % 50 g 55
    Olivolja SUB extra virgin KRAV Kala(KUNG MARKATTA) 85 g 841805
    Timjan färsk(Chef´s Cut) 20 g 583
    Rosmarin, färsk 20 g 575
    Vitlök klyftor 3 st 200
    Gröna ärter frysta 375 g 201
    Ärtskott utan trådar 200 g 434
    Belugalinser EKO(URTEKRAM) 250 g 500372
    Comté opastöriserad ( Fromi) 75 g
    Rapsolja (paradisolja)(KUNG MARKATTA) 270 g 461601
    Dill fryst 20 g 169
    Fint salt med jod(JOZO) 3 g 4504
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade(KOCKENS) 1.5 g 101970052
  • Gör så här

    Tillagningsinstruktioner

    Mixa dillen med rapsoljan och smaka av med salt och peppar.

    Krydda kammusslorna med salt och peppar och vänd dem i durumvetemjöl.

    Knyt ihop örterna med bomullssnöre och krossa vitlöksklyftorna.

    Ha smör och olja i stekpannan, låt smöret “tala färdigt” och lägg i kammusslor, örter och vitlök.

    Låt dem steka tills de är gyllenbruna – c:a två minuter på varje sida.

    Sautera ärtor och linser i dillolja, ta av grytan från spisen, vänd i finriven comté-ost och smaka av med salt och peppar. Lägg upp blandningen med ärtskott, dillolja och de varma kammusslorna.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2492.21 kJ
Energi (kcal)592.77 kcal
Fett43.07 g
Kolhydrater23.4 g
Protein25.99 g
Fibrer6.48 g
Vitamin D0.03 µg
Vitamin C13.81 mg
Folat35.56 µg
Järn0.62 mg
Kalcium22.62 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 40,00 kr (per portion)