Torsk med svartrot och mustig soppa

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Gräslök 30 g 170
    Fiskbuljong ätf 1 l 438
    Vispgrädde 40% 1L KRAV 3 dl 363
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 2 g 102060052
    Druvkärnolja 1 dl 568
    Citron 1 st 382
    Svartrot 500 g 517
    Fint salt med jod(JOZO) 3 g 4504
    Torskryggfilé MSC 120-140g(ROYAL GREENLAND) 700 g 130600844
  • Gör så här

    Tillagning

    Tvätta och rensa svartroten ordentligt och skär den sedan i tunna skivor på snedden. Rosta svartroten i oljan tills den är gyllenbrun och spröd i kanterna. Smaka av med salt och peppar.

    Koka upp fiskbuljongen och tillsätt grädde. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Mixa soppan väl och skumma upp den med stavmixer.

    Sätt in de tinade torskryggfiléerna i ugnen vid 110°C i en ugnsfast form täckt med folie. Använd gärna stektermometer tills rätt innertemperatur uppnås.

    Tillagningsanvisningar för dig som använder Rationalugn, klicka här.

    Servera torsken med den mustiga soppan, svartroten och den finskurna gräslök.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1206.28 kJ
Energi (kcal)286.9 kcal
Fett21.4 g
Kolhydrater9.22 g
Protein13.04 g
Fibrer2.3 g
Vitamin D0.04 µg
Vitamin C9.71 mg
Folat23.38 µg
Järn1.81 mg
Kalcium58.21 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 25,00 kr (per portion)