Torsk på grön spagetti med squash, chorizo och citron

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Torskfilé med citron och persilja(ROYAL GREENLAND) 1.5 kg 153519035
    Spagetti fullkorn Krav(KUNG MARKATTA) 1000 g 160730
    Chorizo nöt 500 g 437
    Spenat blad fryst 250 g 161
    Vitlök klyftor 4 st 200
    Parmesanost hårdost fett 30% 200 g 37
    Hönsbuljong ätf 5 dl 442
    Squash 700 g 374
    Citron 2 st 382
    Fint salt med jod(JOZO) 3 g 4504
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade(KOCKENS) 2 g 101970052
  • Gör så här

    Tillagning

    Koka spagetti enligt anvisningarna på paketet.

    Skär korven i skivor och stek dem i 2–3 minuter på varje sida.

    Mixa spenat, vitlök, parmesanost och kokande buljong.

    Skär squash i skivor, krydda med salt och peppa och grilla dem i 2–3 minuter på varje sida.

    Låt spagettin rinna av och vänd ned spenatblandningen. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på ett fat tillsammans med grillad squash, chorizo, citronklyftor och den tinade fisken.

    Tips: Fisken kan ev. värmas i ugnen direkt från frysen i ca 9 minuter i 230 °C.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)3854.09 kJ
Energi (kcal)918.22 kcal
Fett35.42 g
Kolhydrater96.81 g
Protein55.47 g
Fibrer10.25 g
Vitamin D0.05 µg
Vitamin C35.7 mg
Folat26.54 µg
Järn0.73 mg
Kalcium342.55 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 19,00 kr (per portion)