Torskryggfilé på grillad sparris och vetekornssallad

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Torskryggfilé MSC 120-140g(ROYAL GREENLAND) 520 g 130600844
    Sparris grön 400 g 198
    Matvete KRAV(KUNG MARKATTA) 250 g 543
    Spenat 100 g 161
    Citron 1 st 382
    Olivolja SUB extra virgin KRAV Kala(KUNG MARKATTA) 90 g 841805
    Schalottenlök 1 st 463
    Fint salt med jod(JOZO) 3 g 4504
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade(KOCKENS) 1 g 101970052
  • Gör så här

    Tillagning

    Koka vetekornen enligt instruktionerna på förpackningen. Koka sparrisen kort.

    Skölj spenaten och låt den rinna av ordentligt. Marinera vetekornen med salt, peppar, olivolja, hackad persilja, schalottenlök och citronsaft.

    Grilla de gröna sparrisarna och krydda med salt och peppar. Rosta fisken tills den är gyllene och fortfarande saftig.

    Servera med grillad sparris, vetekorn och spenat. Droppa olivolja och citronsaft och strö rivet citronskal över rätten.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2338.19 kJ
Energi (kcal)556.43 kcal
Fett24.39 g
Kolhydrater46.75 g
Protein30.76 g
Fibrer8.05 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C61.18 mg
Folat172.84 µg
Järn1.25 mg
Kalcium56.15 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 26,00 kr (per portion)