Ugnsbakad Alaska Pollock med rotfrukter i röd curry och kokos

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Alaska Pollockryggfilé MSC 60-80g 1 kg 134083074
    Palsternacka SV 500 g 185
    Höstpotatis rå skalad 800 g 395
    Lök gul 2 st 415
    Asian Spice Mix storköksburk 6 g 80028801
    Kokosmjölk KRAV FT 1 kg 231810
    Tomat 400 g 365
    Timjan Ekologisk storköksburk 10 g 110950052
    Joderat salt 0 g 8004894
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto 0 g 102060052
    Hönsbuljong konc. 15 g 442
  • Gör så här

    Skär palsternacka, potatis och lök i mindre bitar och blanda

    med olja. Krydda fisken med salt och tillaga i ugnen i 12

    minuter i 180 °C.

    Stek curryn i olja i 2–3 min. Tillsätt kokosmjölk, buljong,

    tomater och timjan. Låt sjuda i 10 minuter och smaka av med

    salt och peppar.

    Häll i de varma grönsakerna i en aluminiumform och häll

    såsen över.

    Skär fisken i mindre bitar och lägg dem sedan i formen.

    Tillaga fisken i ugnen i 10 minuter i 180 °C.

    Servera genast.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1488.14 kJ
Energi (kcal)358.11 kcal
Fett18.38 g
Kolhydrater25.33 g
Protein20.5 g
Fibrer4.43 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C34.58 mg
Folat64.75 µg
Järn0.64 mg
Kalcium32.38 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 11,00 kr (per portion)