Ugnsbakad fisk Napolitana

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Havssalt(JOZO) 3 g 4502
    Blekselleri 50 g 503
    Tomatsås 300 g 309
    Persilja finklippt 10 g 188
    Sejfilé MSC 100-300g enkelfryst(ROYAL GREENLAND) 450 g 133100300
    Oliver svarta utan kärna 100 g 454
    Vitlök klyftor 2 st 200
    Lök medelstor 1 st 397
    Olivolja extra virgin(DO-IT) 28 g 161607
    Kapris i lag hink(KOCKENS) 10 g 309911
    peppar efter egen smak
  • Gör så här

    Gör så här:
    Lägg fisken i ett enda lager i en smord, låg, ugnseldfast form. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs löken tills den är mjuk och guldgul. Tillsätt tomatsås, vitlök, salt och peppar. Koka på medelhög värme, rör ofta, i 5 minuter. Rör ner oliver, kapris, persilja och selleri och fördela såsen jämnt över fisken. Täck över och grädda i ca 200°C i 25 minuter.

    Tillagningsanvisningar för dig som använder Rationalugn, klicka här.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1009.87 kJ
Energi (kcal)239.69 kcal
Fett12.96 g
Kolhydrater7.21 g
Protein21.7 g
Fibrer2.65 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C16.15 mg
Folat23.94 µg
Järn1.01 mg
Kalcium65.96 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 11,00 kr (per portion)