Ugnsbakad lax i kryddig sås.

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Ättika 24%(Perstorp ättika) 15 g 530100
    Dijonsenap(Druvan) 16 g 560086
    Ketchup hink(Johnnys) 100 g 580130
    Surdegsbröd KärnSund(PÅGEN) 160 g 209
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 1 g 102060052
    Curry purepak(KOCKENS) 3.5 g 97009205
    Laxfilé portion 125 gr(ROYAL GREENLAND) 400 g 141440554
    Salladskål 250 g 380
    Fint salt med jod(JOZO) 2 g 4504
    Vispgrädde 40% 1L KRAV 2.5 dl 363
    Purjolök 4 st 398
  • Gör så här

    Tillagning

    Klappa laxfiléerna torra och strö över lite salt. Skiva purjolök och kinakål i strimlor och koka i 3 minuter i lättsaltat vatten.
    Låt dem rinna av väl och lägg ut dem i botten av en låg, ugnsfast form. Placera laxfiléerna ovanpå.
    Skär dem eventuellt i mindre bitar först.

    Blanda alla ingredienserna till såsen och fördela den över laxen och grönsakerna så att allt blir täckt. Sätt in formen övertäckt en 225°C varm ugn och grädda i 20-25 minuter tills allt är mört och ytan har en fin färg.

    Tillagningsanvisningar för dig som använder Rationalugn, klicka här.

    Servera med ett gott matbröd till. Detta är en av de bästa, snabbaste och enklaste fiskrätter som finns och som alltid är en säker succé.

    Tips! Använd eventuellt annan fisk som hälleflundra, gråsej, kummel eller torsk.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2544.46 kJ
Energi (kcal)609.87 kcal
Fett38.79 g
Kolhydrater30.18 g
Protein30.49 g
Fibrer7 g
Vitamin D0.06 µg
Vitamin C50 mg
Folat189.76 µg
Järn0.94 mg
Kalcium117.41 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 23,00 kr (per portion)