Ugnsrostade grönsaker med vegokrydda

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Dill purepak(KOCKENS) 5 g 83735
    Potatis rå 600 g 395
    Lök röd 350 g 399
    Palsternacka SV 400 g 185
    Kummin malen storköksburk(KOCKENS) 3.5 g 101742052
    Gourmet Flingsalt(JOZO) 5 g 4454
    Fänkål sv 150 g 432
    Olivolja extra virgin(DO-IT) 135 g 161607
    Morot sv 500 g 405
    Egen Vegokrydda (2 kryddor)
  • Gör så här

    1. Skrubba potatis och skala palsternackor, morötter och lök. Dela i mindre bitar och lägg på plåt/bleck. Blanda olja med din egen Vegokrydda och ringla över potatis och rotfrukter. Strö över salt.

    2. Rosta i 225 grader i cirka 25 minuter, men inte längre än att rotfrukterna har kvar sin spänstighet. 

    Till garnering använd gärna polkabetor och persilja. Skala betorna och hyvla dem tunt. Blanda ner tillsammans med hackad persilja strax innan serveringen. 

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1000.06 kJ
Energi (kcal)239.11 kcal
Fett14.02 g
Kolhydrater21.6 g
Protein2.9 g
Fibrer5.16 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C31.12 mg
Folat63.98 µg
Järn0.97 mg
Kalcium47.54 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 4,00 kr (per portion)