Våfflor med grädde och sylt

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Strösocker 150 g 324
    vetemjöl 200 g 332
    Mjölk 3% fett 3 dl 423
    BIB Helägg utan konserveringsmedel(SVENSKA LANTÄGG / SVENSKA LANTÄGG) 60 g 3712000
    bakpulver 1 tsk 55006410
    Vispgrädde 40% 1L KRAV 3 dl 363
    Smör smält 150 g 55
    Vanillinsocker kartong(KOCKENS) 3 g 55009303
  • Gör så här

    Så här gör du:

    Smält margarinet och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt mjölk, margarin och rör ihop till en jämn smet – tillsätt till sist ägg. Smeten ska vila i kylskåt minst 30 minuter innan användning. Värm upp vålffeljärnet och rör om i smeten. Pensla våffeljärmet med lite fett, låt smälta och häll ca. 1 dl smet i järnet. Baka våfflorna tills de är gyllene och håll dem eventuellt varma i ugnen. Stapla inte våfflorna på varandra, de blir de mjuka. 

    Servering:

    Serveras varma med grädde och sylt eller färska bär.  

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)3951.88 kJ
Energi (kcal)944.2 kcal
Fett64.34 g
Kolhydrater81.05 g
Protein10.51 g
Fibrer1.81 g
Vitamin D0.82 µg
Vitamin C1.9 mg
Folat28.73 µg
Järn0.47 mg
Kalcium301.14 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Lantägg
Beräknad pris ca. 5,00 kr (per portion)