Varm potatissallad med rökt lax och skyr

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Fint salt med jod(JOZO) 4 g 4504
    Caviar av stenbitsrom MSC svart(ROYAL GREENLAND) 250 g 182250403
    Rökt Lax Gourméttrim skivor(ROYAL GREENLAND) 1 kg 141315111
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 2 g 102060052
    Små tvättade potatisar 2 kg 395
    Dill 50 g 169
    Bacon gris rökt stekt 500 g 108
    Istländsk Naturell yoghurt(Skyr) 1 kg
    15 pack medelstora Frigående(SVENSKA LANTÄGG / SVENSKA LANTÄGG) 10 st 10341507
  • Gör så här

    Tillagning

    Sprödstek baconskivorna i ugnen mellan två bakplåts-papper (skivorna ska ligga separat och inte överlappa varandra). Tillaga i 15–20 minuter i 200 °C. Lägg sedan baconskivorna på fettabsorberande papper och låt dem svalna.

    Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är mjuk, ca 15 minuter. Dela dem på hälften och håll dem varma.

    Koka äggen i 7 minuter, skala dem och dela dem i fyra delar.

    Blanda skyren med grovhackad dill och smaka av med salt och peppar.

    Bryt baconskivorna i mindre bitar och lägg upp dem med den varma potatisen, skyr, ägg och lax.

    Pynta med svart stenbitsrom och servera genast.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2937.01 kJ
Energi (kcal)700.81 kcal
Fett34.8 g
Kolhydrater37.81 g
Protein56.46 g
Fibrer4.32 g
Vitamin D1.18 µg
Vitamin C50.7 mg
Folat69.26 µg
Järn2.53 mg
Kalcium170.91 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 30,00 kr (per portion)