Vårprimörspaj med skinka

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Gris skinka italiensk lufttorkad 100 g 506
    Morot primör 350 g 416
    vetemjöl 4 dl 332
    Ost hårdost fett 28% 100 g 27
    Fint salt med jod(JOZO) 3 g 4504
    Vitlökspeppar storköksburk(KOCKENS) 2 g 97000152
    Sparris grön 250 g 198
    Rädisa 60 g 421
    Kranvatten 2.5 msk
    Purjolök 200 g 398
    Smör fett 80 % 150 g 55
    Örtblandning storköksburk(KOCKENS) 2.5 g 97001952
    BIB Helägg utan konserveringsmedel(SVENSKA LANTÄGG / SVENSKA LANTÄGG) 240 g 3712000
    Vispgrädde 40% 1L KRAV 3 dl 363
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade(KOCKENS) 2 g 101970052
    Pajdeg
    Fyllning
    Garnering
  • Gör så här

    Tillagning

    1. Kör samman degen snabbt, bara tills den precis går ihop, i en matberedare eller för hand. Kavla ut degen och lägg i formen, låt stå i kyl ca 30 minuter.
    2. Ansa grönsakerna och skär dem i mindre bitar, men ändå rätt stora så man ser vad det är. Fräs grönsakerna tills de mjuknat något. Krydda med en aning salt och vitpeppar.
    3. Nagga pajbottnen och förgrädda den i 200 °C i ca 10 minuter. Ta ut formen och fördela grönsakerna i den. Blanda ner den rivna osten så att grönsakerna ändå sticker upp.
    4. Vispa ihop äggstanningen med kryddor och häll över pajskalet. Grädda i 200 °C i ca 35 minuter eller tills äggstanningen stelnat.
    5. Serveras ljummen eller rumstempererad (skinkan tas med i förpackningen och läggs på strax innan servering).

    Servera gärna tillsammans med en tomat- och rödlökssallad.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)4441.75 kJ
Energi (kcal)1061.24 kcal
Fett77.69 g
Kolhydrater56.88 g
Protein32.11 g
Fibrer6.81 g
Vitamin D0.34 µg
Vitamin C41.69 mg
Folat163.21 µg
Järn1.77 mg
Kalcium308.81 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 24,00 kr (per portion)