Vit chokladmousse med agavesirap

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Kranvatten 4 msk
    BiB Äggvita utan konserveringsmedel(SVENSKA LANTÄGG / SVENSKA LANTÄGG) 144 g 3772000
    Agavesirap(Sunny Bio) 36 g 250650
    Fint salt med jod(JOZO) 3 g 4504
    Blockchoklad ljus 125 g 345
  • Gör så här

    Beskrivning:

    1. Smält choklad ihop med 4 msk vatten långsamt i ett vattenbad. Vispa äggvitor och ett par nypor salt till ett hårt skum. Vänd därefter försiktigt ner äggvitorna i den smälta chokladen. Tillsätt agavesirap och blanda ihop allt försiktigt.
    2. Fördela moussen i 4 glas/glasskålar och låt stelna i kylskåp i minst 2 timmar. Servera kallt.
Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)917.14 kJ
Energi (kcal)218.91 kcal
Fett11.05 g
Kolhydrater23.37 g
Protein6.51 g
Fibrer0 g
Vitamin D0.09 µg
Vitamin C0 mg
Folat5 µg
Järn0.73 mg
Kalcium84.04 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Michaud Nordic
Beräknad pris ca. 3,00 kr (per portion)