XXL lakeräkor, kokta små potatisar, gurka med chilimajonnäs

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Äkta majonnäs PET-burk(Kavli / O. Kavli AB) 200 g 211050
    Gurka 1.5 st 369
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 3 g 102060052
    Räkor XXL i lake MSC 90-125(ROYAL GREENLAND) 900 g 107530000
    Stark chilisås 40 g 580132
    Kornelle(PÅGEN) 310 g 226
    Dill fryst 10 g 169
    Äkta majonnäs PET-burk(Kavli / O. Kavli AB) 50 g 211050
    Fint salt med jod(JOZO) 4 g 4504
    Frityrolja(Zeta) 200 g 301
    Små potatisar (till chips) 300 g 395
    Små potatisar med skal 700 g 395
  • Gör så här

    Tillagningsinstruktioner

    XXL lakeräkor, kokta små potatisar, gurka med chilimajonnäs, potatischips
    Potatisarna tvättas och kokas i vatten med 1 ½ tesked salt i c:a 10-15 minuter (tills de fortfarande är fasta och har tuggmotstånd). Häll av vattnet och kyla av potatisarna.

    Skär resten av potatisarna i tunna skivor och fritera dem i oljan tills de är gyllene och krispiga och lägg dem på en bit hushållspapper för att svalna.

    Blanda samman majonnäsen och chilisåsen och smaka av med färskmald peppar och lite salt. Skär de kokta potatisarna och gurkorna i skivor.

    Stryk på ett tunt lager majonnäs på brödskivorna, lägg på ett tunt lager gurka och räkorna ovanpå. Garnera med chilimajonnäs, potatischips och dill.

    Bilden visar även “smörrebrödet” Panerad rödspätta med ärtpuré och fräsch sallad

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2389.41 kJ
Energi (kcal)574.27 kcal
Fett40.53 g
Kolhydrater32.09 g
Protein19.12 g
Fibrer4.29 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C30.36 mg
Folat25.7 µg
Järn0.59 mg
Kalcium18.03 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 22,00 kr (per portion)